Expert Dev, s.r.o.

Squarespace: Staronový konkurent WordPressu?

Squarespace je redakčním systémem, který Vám poskytuje tvorbu webových stránek za měsíční poplatek. V posledních letech roste na popularitě, a to zejména díky svému skvělému marketingu. Proto v dnešní době patří mezi největší konkurenty WordPressu. Co však Squarespace nabízí a jak se odlišuje od WordPressu? To vše se dozvíte v dnešním článku.

Představení Squarespace

Squarespace byl představen trhu již v roce 2004, avšak popularity se mu dostává v posledních několika letech. Jedná se o americký redakční systém, který Vám pomůže vytvořit Vašeho nové webové stránky, poskytne Vám na výběr několik šablon k použití, elementů, přidávání obrázků či textů. Squarespace Vám umožňuje využití jakékoliv domény. Dále Vám také ukáže krok po kroku jak si sestavit vlastní webovou stránku, optimalizaci SEO nebo e-commerce. tento redakční systém funguje na principu měsíčního odběru, který je rozdělen do několika kategorií, které Vám umožňují jiné funkce. Cenově se pohybuje mezi 16 a 54 dolary.

Výhody Squarespace

Šablony

V základním balíčku předplatného u Squarespace máte možnost si vybrat až v 113 šablon, které jsou kompatibilní jak na desktopu, tak i s telefony. Díky široké nabídce si každý určitě najde šablonu, která se bude hodit pro účel jakékoliv webové stránky. Už nikdy více se nebudete muset strachovat, že se Vám na internetu zalíbí šablona, která bude drahá. Přičemž se často stálá, že kvůli určitým šablonám nejsou weby kompatibilní na jiných zařízeních, ale to Vám u Squarespace nehrozí.

Editace webu přes aplikaci

Squarespace nabízí také svou mobilní aplikaci, ve které můžete editovat všechny své stránky nebo psát příspěvky na blog. Díky této možnosti už budete moct kdykoliv a kdekoliv pracovat na svém webu, když Vás napadne nápad, který chcete okamžitě implementovat. Zároveň také v případě, když se na Vaší webové stránce objeví jakákoliv chyba, tak ji můžete doslova za pochodu odstranit.

Ideální pro umělce a fotografy

Všechny šablony, které jsou na výběr jsou z větší části zaměřeny na design. Většina prostoru na nich je pro fotografie. Pokud máte mnoho kvalitních fotografií, které chcete na svém webu ukázat a chcete aby byly středem pozornosti, tak je pro Vás Squarespace správnou volbou. Pokud však chcete mít na webu více textu a minimum fotografií, tak je možné, že s tím budete zápasit, protože většina šablon neposkytuje mnoho prostoru pro text.

Nevýhoda Squarespace

Začátek bude náročnější

Ze začátku můžete mít problém se ve Squarespace zorientovat. Avšak pro lepší orientaci Vám nabízí možnost AI, která Vám na základě Vašich požadavků vytvoří základní web, který si poté následně můžete upravit podle svého gusta. Avšak Vám může chvíli trvat, než se sžijete s jejich systémem. Pokud to však nevzdáte a naučíte se princip, na kterém Squarespace funguje, tak už to pro Vás bude hračka

Neukládá se automaticky

Z WordPressu jsme si zvykli na to, že se nám automaticky ukládá. Díky tomu nemusíme myslet na to, abychom si svou rozdělanou práci pravidelně ukládali, abychom o ni nepřišli. Squarespace však tuto funkci zatím nenabízí, proto je potřeba mít na paměti, že si práci musíte ukládat manuálně. Díky tomuto nedostatku můžete o svou práci jednoduše přijít v případech, kdy Vám vypadne připojení nebo prostě jednoduše opustíte stránku a zapomenete si ji uložit.

Věříme, že Vám tento článek představil redakční systém Squarespace a vyzkoušíte jej. Pokud potřebujete vytvořit nové logo, tak se na nás neváhejte obrátit!

Pokud byste měli zájem o tvorbu webu v šablonovém řešení nebo o vytvoření webu na míru nebo tvorbu e-shopu na míru, KONTAKTUJTE NÁS. Jsme vám k dispozici online, na telefonu i v našich kancelářích v centru Zlína.

Weby tvoříme v těchto městech:

GRAFIKA ZLÍN|GRAFIKA PRAHA|GRAFIKA BRNO|GRAFIKA OSTRAVA |GRAFIKA OLOMOUC

Zabýváme se kategoriemi:

TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK NA MÍRU|TVORBA ŠABLONOVÝCH WEBOVÝCH STRÁNEK|TVORBA MICROSITES|TVORBA E-SHOPŮ NA MÍRU

Sdílet příspěvek

Další články

Blog
Expert Dev

5 kroků k úspěšnému zviditelnění vašeho nového e-shopu 

V dnešní době je online trh přeplněný. Proto je pro každý nový e-shop zásadní vědět, jak vyniknout a zaujmout svou cílovou skupinu. Zviditelnění vašeho e-shopu se tak stává klíčovým faktorem pro dosažení úspěchu. V tomto článku se zaměříme na důležitost efektivního zviditelnění, a co je ještě důležitější, poskytneme vám užitečné tipy, které vám pomohou vytvořit výrazný a úspěšný e-shop.

Zobrazit článek »
Blog
Expert Dev

Jak vytvořit dokonalý Optiweb?  

V dnešní digitální éře, kde online přítomnost hraje klíčovou roli v úspěchu, je tvorba webových stránek důležitým krokem pro každého, kdo chce oslovit svou cílovou skupinu. V tomto kontextu vzniká otázka: Jak vytvořit webovou stránku, která nejen osloví, ale především přináší výsledky? V tomto článku se zaměříme na koncept mikrostránky, známé též jako Optiweb, a prozkoumáme, proč je její volba klíčová pro dosažení optimálního online úspěchu.

Zobrazit článek »
Blog
Expert Dev

Proč je výhodné mít blog na vašem e-shopu? 

Pro místní podnikatele a obchodníky s online přítomností se stává klíčovým prvkem nejen kvalitní a atraktivní e-shop, ale také inovativní blog. V našem článku se zaměříme na to, proč by měl mít každý e-shop svůj vlastní blog. Jak může tvorba obsahu přinést zvýšenou viditelnost, budování vztahů s místní komunitou a pozitivně ovlivnit celkový růst online podnikání v regionu. Zjistíme, jak může blogování posílit propojení e-shopů s jejich zákazníky a proč je to klíčový prvek v konkurenčním prostředí moderního online obchodu.

Zobrazit článek »