Expert Dev, s.r.o.

6 triků, jak vyzrát nad WordPressem

WordPress je už řadu let nejpoužívanějším redakčním systémem, na kterém můžete vytvořit poté upravovat své webové stránky. Díky tomu, že je bezplatný, přehledný a jednoduchý na úpravu získal svou popularitu. Díky velkému množství možností můžete pomocí jej vyšperkovat svůj web a vystoupit z davu.

V tomto článku se podíváme na šest triků, díky kterým můžete vylepši svou stránku.

1. Možnost hodnotit komentáře

Komentáře celkově jsou velmi praktickým prvkem, který může obsahovat Váš příspěvek na blogu. Díky komentářům se dozvíte zpětnou vazbu od svých čtenářů a může zde také vzniknout diskuze, která bude přínosná nejen pro Vaše čtenáře, ale také pro Vás. Když už máte nastavenou sekci komentářů, tak jej doplňte o možnost „lajkování“ komentářů. Pomocí tohoto hodnocení zjistíte více informací od Vašich čtenářů. Zejména od těch, kteří neradi píšou komentáře, ale chtějí být součástí diskuze a vyjádřit svůj názor.

Tuto možnost nastavíte v sekci komentářů.

2. Zobrazování datum úpravy příspěvku

Příspěvky na blogu bývají často upravovány, zejména v případě, kdy se jedná o aktuální téma. V případě, že nastanou změny, které budete chtít změnit v blogu, není od věci mít zapnutou funkci zobrazování data poslední úpravy. Nejen že to bude přehlednější pro Vás, ale zároveň také pro čtenáře. Díky této funkci bude snáz rozpoznatelné, že článek využívá starší informace a hodí se to také v případě citování Vašeho článku od školních prací.

Aby se Vám zobrazovalo datum úpravy, vložte do kódu tuhle část:

(wpbeginner.com, 2021)

3. Využívejte Google Analytics

Google Analytics je základ každé stránky, která využívá jakékoliv marketingové nástroje. Tento nástroj Vám poskytne veškerá data od počtu návštěvníků, konverzí, až po času stráveném na dané webové stránce. Díky těmto informacím budete mít možnost zjistit, kde jsou Vaše slabiny a zapracovat na nich. Pokud ještě nemáte ve WordPressu připojený Google Analytics, tak na nic nečekejte.

Google Analytics přidáte pomocí pluginy MonsterInsights.

4. Limitovaný počet pokusů na přihlášení

V mnoha případech WordPress nabízí neomezený limit pokusů k přihlášení, což může ohrozit bezpečnost Vaší webové stránky. V těchto případech je velmi praktické nastavit limitovaný počet pokusů o přihlášení, abyste zvýšili bezpečnost. Toho dosáhnete jednoduše, a to pomocí pluginu Login LockDown. Přidání pluginu Vám zabere mnohem méně času, než poté se potýkat s nepříjemnostmi, že má neoprávněný uživatel přístup na Vaší stránku, a nebo v horším případech, že Vám ji odcizí.

5. Vyhledávač přes celou obrazovku

Fulltextové vyhledávání je jedním ze základních prvků kvalitní weboví stránky. Nejen, že to Vašim návštěvníkům ušetří mnoho času, ale také je zde mnohem větší šance, že proběhne konverze na zákazníka, protože dokáže snáz nalézt to, pro co na stránku přišel. Pro zpříjemnění vyhledávání na stránce nastavte funkci, díky které se po kliknutí na vyhledávání zobrazí vyhledávač přes celou obrazovku. Tohle ocení mnoho návštěvníků, kteří nebudou muset mžourat oči, aby dokázat napsat požadovaný příkaz k vyhledávání.

(wpbeginner.com, 2021)

6. Pohybující se menu

Vyšperkujte své stránky nástrojem, který Vám umožní uzamknout menu na vrchu Vaší stránky, i když se po stránce libovolně pohybujete. Nikdo nechce ztrácet čas tím, že se bude muset propracovat zase zpátky nahoru jenom proto, aby se mohl dostat na podstránku. Tato maličkost dokáže změnit celou návštěvu Vaší webové stránky. Tuto funkci ve Worpressu nastavíte přidáním pluginu Sticky Menu (or Anything!) on Scroll. Po přidání pluginu, funkci nastavíte v nastavení daného pluginu.

Věříme, že Vám tento článek byl užitečný a nějaké tyto triky využijete.

Potřebujete vytvořit nové webové stránky v roce 2021?

TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK | SEO A OPTIMALIZACE WEBOVÝCH STRÁNEK | COPYWRITE GRAFIKA | MARKETING SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Weby tvoříme v těchto městech:

TVORBA WEBU ZLÍN|TVORBA WEBU PRAHA|TVORBA WEBU BRNO|TVORBA WEBU OSTRAVA |TVORBA WEBU OLOMOUC

Zabýváme se kategoriemi:

TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK NA MÍRU|TVORBA ŠABLONOVÝCH WEBOVÝCH STRÁNEK|TVORBA MICROSITES|TVORBA E-SHOPŮ NA MÍRU

Sdílet příspěvek

Další články

Blog
Expert Dev

Blíží se definitivní konec Google Universal Analytics. Nezapomeňte na zálohu dat!

Analytická služba Google Universal Analytics (předchůdce aktuálních GA4) se chystá tento rok nadobro odejít do historie. Stane se tak 1. července 2024 kdy ztratíme přístup do uživatelského rozhraní a služba bude Googlem trvale smazána. To znamená, že pokud neprovedete včasnou zálohu dat, o všechny cenné historické informace, které jste z webových stránek nasbírali, přijdete.

Zobrazit článek »
Novinky v PPC 2024
Blog
Expert Dev

PPC novinky 2024 – co se chystá v online marketingu? 

Rok 2024 je tady a s ním přišla i řada novinek v oblasti PPC reklamy. Připravte se na pohled do budoucnosti PPC reklamy a získání cenných poznatků, které vám pomohou dosáhnout maximálního úspěchu ve svém digitálním marketingu v roce 2024 a dalších letech. Ať už se jedná o trendy v oblasti automatizace a personalizace, je důležité být v obraze, abyste ze svých kampaní vytěžili maximum.

Zobrazit článek »
Blog
Expert Dev

5 kroků k úspěšnému zviditelnění vašeho nového e-shopu 

V dnešní době je online trh přeplněný. Proto je pro každý nový e-shop zásadní vědět, jak vyniknout a zaujmout svou cílovou skupinu. Zviditelnění vašeho e-shopu se tak stává klíčovým faktorem pro dosažení úspěchu. V tomto článku se zaměříme na důležitost efektivního zviditelnění, a co je ještě důležitější, poskytneme vám užitečné tipy, které vám pomohou vytvořit výrazný a úspěšný e-shop.

Zobrazit článek »